trakaste zavese

Trakaste zavese

Trakaste zavese su veoma lepo i atraktivno rešenje za Vaš stambeni ili poslovni prostor.

Trakaste zavese se često koriste za pokrivanje velikih otvora poput izloga, i za pregrađivanje prostora.

Trakaste zavese su veoma praktične i lake za manipulaciju, jer omogućavaju okretanje traka pod raznim uglovima , tako da je moguće kontrolisati količinu svetlosti u prostoriji.

Trakaste zavese i kada su potpuno zatvorene propuštaju svetlost, jer su izrađene od polupropustljivih materijala. Veoma su jednostavne za montažu i izrađuju se po meri i želji kupca. Mogu se montirati i na kosim plafonima. Poseduju svojstva antistatičnosti (odbijaju prašinu i neprijatne mirise) pa su samim tim lake za upotrebu i održavanje.

Trake mogu biti širine 89mm i 127mm, a manipulacija se vrši pomoću lančića i kanapa.

Trake širine 89mm se najčešće koriste za prozore koji imaju manje staklene površine. Koriste se i u stambenim prostorima koji nemaju veliki broj prozora u svojoj strukturi. Uže trake su količinski brojnije i zbog toga mogu na prozoru izgledati bogatije.

Trake širine 127mm su prvenstveno namenjene objektima koji imaju veću kvadraturu i veću staklenu površinu. Izgledaju veoma upečatljivo kada se montiraju u objektima koji imaju širinu prozora od preko tri metra.

Obe širine trakastih zavesa su spojene lančićima koji ih drže skladno poređanim. Na taj način će trakaste zavese savršeno i uredno stajati. Ukoliko želite da montirate trakastu zavesu ali imate kosinu na plafonu, nemojte se brinuti. Ovi sistemi zavesa se mogu montirati i na površinama koje su različitih geometrijskih oblika. Svi klizači su napravljeni od aluminijuma. Mehanizam se može poručiti i iz jednog dela koji može imati dužinu i preko tri metra.

U ponudi imamo veliki izbor boja i materijala.

Načini zatvaranja trakastih zavesa:

  • Zatvaranje sa leva na desno
  • Zatvaranje sa desna na levo
  • Zatvaranje od sredine
  • Zatvaranje ka sredini (različita visina)
  • Zatvaranje ka sredini (ista visina)
  • Kosa trakasta zavesa

Trakaste platnene zavese

U ponudi imamo veliki izbor boja, u širinama traka 89mm i 127mm.

TEHNIČKA DOKUMENTACIJA

Maksimalna širina: 600 cm
Maksimalna visina: 500 cm
Širina garnišle: 46 mm
Širina trake: 89 ili 127 mm